FOODS: USA SA MGA PATOK NGA SUD AN SA PILIPINAS ANG SINIGANG NGA BABOY







Kay naghandum ta og butang nga makapakunot sa atong nawong tungod sa kalami, adto ta sa Sinigang karon, okay? Ang Sinigang usa ka sour nga sabaw nga lumad dinhi sa Pilipinas. Mahimo kini nga adunay lain-laing mga protina sama sa baboy, karne sa baka, isda, ug bisan seafood. Karong adlawa, bisan pa, usa ra ang atong tutokan ug kana mao ang walay lain kondili ang Pork Sinigang kay mao na kini ang nag-agak kanato sa atong mga damgo karong bag-o.

Ang Pork Sinigang klaro nga usa ka paborito nga pagkaon sa Filipino, wala’y pagduha-duha bahin niana. Lain-laing mga hiwa sa baboy mahimo usab nga gamiton sa paghimo sa Pork Sinigang, depende ra kini sa imong proference, sa tinuod.

Gawas sa kamatuoran nga ang usa ka kalainan sa mga hiwa sa baboy mahimong gamiton sa Sinigang, ang lahi nga sour nga sabaw niini mahimo usab nga makab-ot pinaagi sa paggamit sa lain-laing mga ahente sa souring sama sa kamatis o kamias, ug uban pa. Ang kasagarang gigamit nga souring agent walay lain kon dili ang hilaw nga sampalok o mas nailhan nga sampaloc dinhi sa Pilipinas. Pinaagi niini, ang imong Pork Sinigang makahimo gayod kanimo sa paghimo nianang sikat nga "mukhasim" nga hitsura!

Uban sa baboy ug tamarind, ang usa ka hugpong sa mga utanon naghimo usab sa Pork Sinigang nga lamian nga putahe. Ang mga lunhaw sama sa Kang-Kong ug String Beans mahimo usab nga idugang niini nga sour nga sabaw, kauban ang mga kamatis ug gabi para sa mas makabusog ug lami nga kasinatian sa Sinigang! Ingon niana, dili na kinahanglan nga mag-overthink ka kung unsa pa ang ibutang sa imong Pork Sinigang tungod kay mahimo nimong sundon ang among resipe niini. Sunda lang ang among resipe sa ubos ug maayo ka nga moadto!


Mga sangkap:

 1 kg nga baboy
 ½ kg nga tamarind
 1 talong, hiniwa
 7 okra, hiniwa
 5 string beans, hiniwa
 1 radish, hiniwa
 2 gabi o taro, hiniwa
 1 lindog sa tubig spinach
 5 ka kamatis, hiniwa
 2 sibuyas, hiniwa
 2 tbsp asin
 ½ tsp itom nga paminta
 1 ka kutsarita nga sarsa sa isda
 7 tasa nga tubig
 6 ka berde nga sili
 ¼ tsp yuta nga itom nga paminta
 3 ka tasang tubig


Direksyon:

1. Lutoa ninyo ang tamarind sulod sa 5-6 ka minuto. Kuhaa ang tamarind gikan sa kalaha ug dugmokon kini.

2. Ibutang ang tamarind juice.

3. Sa usa ka kaldero, dad-a ang baboy sa usa ka bowl. Dayon, kuhaa ang scum.

4. Pabukala pag-usab ang karne sulod sa 45-60 ka minuto o hangtod nga ang karne humok.

5. Idugang ang sibuyas, kamatis, gabi o taro, raddish, asin, ground black pepper ug tamarind juice. Unya, dad-a ngadto sa usa ka yahong

6. Idugang ang string beans, eggplants, okra, green chili peppers, fish sauce, ug water spinach

7. Pabukala kini sulod sa pipila ka minuto o hangtod maluto na ang karne sa baboy. Pag-alagad sa usa ka panaksan ug paglingaw!


Kini nga putahe dili lamang usa ka makabusog ug home-y nga sabaw nga sagad giisip nga usa ka quintessential Filipino comfort food, apan makatabang usab sa pagpausbaw sa imong immune system nga adunay Vitamin C gikan sa tamarind base, pagtambal sa constipation (tungod kay kini puno sa fiber), energy boosting gikan sa protina, ug giputos sa mga antioxidant ug anti-inflammatory agent gikan sa luya.


Comments

Popular posts from this blog

FOODS: CHICKEN EMPANADA

PLACES: DAKAK BEACH RESORT IN ZAMBOANGA DEL NORTE

FOODS: ANG BULALO