FOODS: PORK ADOBO

 





    Ang pork adobo isa ka sikat nga Filipino nga pagkaon ug proseso sa pagluto sa lutuing Pilipinas nga naglakip sa karne nga gi-marinate sa suka, toyo, ahos, bay dahon, ug black peppercorns, nga giprito sa mantika, ug giluto sa marinade. Giisip sa daghang mga Pilipino ang pork adobo, ang nasudnong pagkaon sa Pilipinas. Ang hingpit nga marinade nagdepende sa balanse sa toyo, suka, ahos ug mga panakot (mga dahon sa bay ug bag-ong gigaling nga peppercorns). Ang uban naggamit ug asin o sarsa sa isda aron madugangan ang lami. Lainlain ang mga resipe gikan sa lainlaing rehiyon sa Pilipinas sa pagluto sa adobo pero bisag unsa pa sa kalahian sa pagluto niini permi gyud lami ang adobo. Sa mga nangutana ug unsa jud ang espesyal sa adobo, mao kini ang tubag…

Gigamit sa Adobo ang acid sa suka ug ang taas nga asin nga sulod sa toyo aron makahimo og dili maayo nga palibot alang sa bakterya. Ang lami niini nga lami ug pagpreserbar sa mga kabtangan nagsilbi aron madugangan ang pagkapopular sa adobo. Ang adobo tradisyonal nga giluto sa mga kolon nga yutang kulonon apan karon gihimo sa mas komon nga metal nga mga kolon o wok. Karon, akong ilista sa ubos ang mga sangkap ug proseso sa pagluto sa adobo.



Mga sangkap sa Pork Adobo:


2 ka libra nga tiyan sa baboy, putlon ngadto sa 2-pulgada nga mga cubes

1 sibuyas, gipanitan ug nipis nga ginunting

1 ulo sa ahos, gipanitan ug giputol

2 bay dahon

1 ka kutsarita nga asin

1/2 ka kutsarita nga pepper

1 ka kutsara nga mantika

1 tasa nga suka

1/2 tasa nga soy sauce

1 tasa sa tubig


Proseso sa pagluto sa Pork Adobo:


1. Sa usa ka panaksan, isagol ang baboy, sibuyas, ahos, bay leaf, asin, ug paminta. Ibutang sa refrigerator ug marinate sa mga 30 minutos.

2. Sa usa ka lapad, bug-at nga ubos nga kaldero sa medium nga kainit, init ang mantika. Idugang ang sagol sa karne ug lutoa, pagkutaw usahay, hangtud nga ang baboy medyo browned.

3. Idugang ang suka ug himoa nga simmer, walay tabon ug walay pagkutaw, sulod sa mga 3 ngadto sa 5 ka minuto.

4. Idugang ang toyo ug tubig ug pukawon aron makombinar. Tugoti nga mag-simmer alang sa laing 3 ngadto sa 5 ka minuto.

5. Ipaubos ang kainit, tabonan, ug pabukala sulod sa mga 40 ngadto sa 50 minutos o hangtud nga ang karne humok ug ang sarsa mikunhod. Pag-alagad nga init


Sa pagbasa pa lang maka tikam tikam na kaayu ang kalami sa pork adobo ba? Maonh unsa pa imong gihulat? Luto na!

Comments

Popular posts from this blog

FOODS: CHICKEN EMPANADA

PLACES: DAKAK BEACH RESORT IN ZAMBOANGA DEL NORTE

FOODS: ANG BULALO