FOODS: PORK ADOBO
Gigamit sa Adobo ang acid sa suka ug ang taas nga asin nga sulod sa toyo aron makahimo og dili maayo nga palibot alang sa bakterya. Ang lami niini nga lami ug pagpreserbar sa mga kabtangan nagsilbi aron madugangan ang pagkapopular sa adobo. Ang adobo tradisyonal nga giluto sa mga kolon nga yutang kulonon apan karon gihimo sa mas komon nga metal nga mga kolon o wok. Karon, akong ilista sa ubos ang mga sangkap ug proseso sa pagluto sa adobo.
Mga sangkap sa Pork Adobo:
2 ka libra nga tiyan sa baboy, putlon ngadto sa 2-pulgada nga mga cubes
1 sibuyas, gipanitan ug nipis nga ginunting
1 ulo sa ahos, gipanitan ug giputol
2 bay dahon
1 ka kutsarita nga asin
1/2 ka kutsarita nga pepper
1 ka kutsara nga mantika
1 tasa nga suka
1/2 tasa nga soy sauce
1 tasa sa tubig
Proseso sa pagluto sa Pork Adobo:
1. Sa usa ka panaksan, isagol ang baboy, sibuyas, ahos, bay leaf, asin, ug paminta. Ibutang sa refrigerator ug marinate sa mga 30 minutos.
2. Sa usa ka lapad, bug-at nga ubos nga kaldero sa medium nga kainit, init ang mantika. Idugang ang sagol sa karne ug lutoa, pagkutaw usahay, hangtud nga ang baboy medyo browned.
3. Idugang ang suka ug himoa nga simmer, walay tabon ug walay pagkutaw, sulod sa mga 3 ngadto sa 5 ka minuto.
4. Idugang ang toyo ug tubig ug pukawon aron makombinar. Tugoti nga mag-simmer alang sa laing 3 ngadto sa 5 ka minuto.
5. Ipaubos ang kainit, tabonan, ug pabukala sulod sa mga 40 ngadto sa 50 minutos o hangtud nga ang karne humok ug ang sarsa mikunhod. Pag-alagad nga init
Sa pagbasa pa lang maka tikam tikam na kaayu ang kalami sa pork adobo ba? Maonh unsa pa imong gihulat? Luto na!
Comments
Post a Comment