FOODS: PANCIT PALABOK




 



Ang Palabok o Pancit Palabok usa ka klase sa pansit nga Pilipino nga naggamit ug cornstarch sticks, nailhan usab nga palabok noodles. Kini adunay orange nga sarsa nga gilangkoban sa minced nga baboy, tinapa flakes (o aso nga fish flakes), ug annatto water. Ang Pancit Palabok ginama sa nipis nga noodles. Basin nakadungog na mo sa pancit bihon, ug pareho rag noodles ang gigamit niini, pero gipatongan ug palabok sauce. Ang Pancit Luglug ginama sa cornstarch noodles, nga kasagaran mas baga kay sa bihon noodles.  Lahi sab ang lami. Kini gamay nga parat, labaw sa tanan. Apan nagtakda gihapon kini sa hingpit nga yugto aron ipakita ang hotchpotch sa mga toppings. Ang Palabok kay usa ka lumad nga culinary delicacy sa Phillippines, nga naglangkob nag-una sa nipis-sama nga noodles (bugas) ug usa ka garnished nga sarsa alang sa dugang nga lami. Kini nga mga lami mahimong moabut ingon sa usa ka sarsa nga gidayandayanan sa hipon ug giserbisyuhan sa lainlaing mga toppings (karne, pork crackling, hipon, fish flakes, linuto nga itlog, scallion ug mga panakot).


Mga sangkap:


500 gramos nga bihon bihon

Mga sangkap sa sarsa

2 ka kutsara nga mantika

1/2 lb nga yuta nga baboy

1 ka kutsara nga anatto powder

3 tasa nga sabaw sa baboy

1 ka piraso nga shrimp bouillon

6 ka kutsara nga all-purpose nga harina

2 ka kutsara nga sarsa sa isda

1/2 tsp yuta nga itom nga paminta

Panguna nga mga sangkap

1 tasa nga tiyan sa baboy nga gilat-an ug hinayhinay nga gihiwa sa gagmay nga mga piraso

4 onsa nga lig-on nga tofu fried ug putlon ngadto sa cubes

½ tasa tinapa flakes aso nga isda

½ tasa nga tinadtad nga chicharon

2 ka gahi nga linuto nga itlog gihiwa

½ tasa nga linuto nga linuto o steamed shrimp

1/4 nga tasa nga berde nga sibuyas o scallion nga maayong pagkaputol

3 ka kutsara nga toasted nga ahos

2 ka lemon gihiwa (o 6 ka pirasong calamansi)


Mga instruksyon:


Ibabad ang rice noodles sa tubig sulod sa mga 15 minutos. Hugasi ug ilain.

Lutoa ang sarsa pinaagi sa pagpainit sa kaldero. Ibubo sa lana.

Kung init na ang mantika, ibutang ang giling nga baboy ug lutoa sulod sa mga 5 ngadto sa 7 ka minuto

Ibubo ang annato powder sa sabaw sa baboy dayon ibubo ang sagol sa saucepan. Pabukala (Kung anatto nga liso ang imong gigamit, ihumod una kini sa 3 ka kutsarita nga tubig aron mogawas ang kolor)

Idugang ang shrimp cubes ug pukawa ug pabukala sulod sa 3 minutos

Idugang ang harina sa hinay-hinay samtang gisagol.

Idugang ang fish sauce ug ground black pepper dayon pabukala hangtod mobaga ang sauce. Ipadaplin.

Sa kasamtangan, pabukala ang igo nga tubig sa usa ka kaldero.

Ibutang ang natumog nga noodles sa usa ka salaan (gamit ang usa ka metal o kawayan nga salaan) dayon ituslob ang salaan sa nagbukal nga tubig sulod sa mga usa ka minuto o hangtud nga ang noodles maluto. Ibutang ang noodles sa serving plate.

Ibubo ang sarsa sa noodles dayon ihan-ay ang mga topping sa sarsa.

Pag-alagad uban sa usa ka slice sa lemon o calamansi. Ipakigbahin ug lingaw!



Comments

Popular posts from this blog

FOODS: CHICKEN EMPANADA

PLACES: DAKAK BEACH RESORT IN ZAMBOANGA DEL NORTE

FOODS: ANG BULALO