FOODS: ANG BULALO
Ang Bulalo usa ka pagkaon sa baka gikan sa Pilipinas. Kini usa ka hayag nga kolor nga sabaw nga gihimo pinaagi sa pagluto sa mga shank sa baka ug utok sa bukog hangtod nga ang collagen ug tambok matunaw sa usa ka tin-aw nga sabaw. Kasagaran kini naglakip sa mga dahon nga utanon (sama sa pechay o repolyo), mais sa cob, scallion, sibuyas, ahos, luya, ug sarsa sa isda. Ang Bulalo kay sikat nga pagkaon sa Pilipinas. Makit-an kini sa kadaghanan sa mga high-scale nga restawran sa Pilipinas, tungod sa kamatuoran nga ang beef shank ug bone marrow dili usa sa labing barato nga pagputol sa karne sa nasud. Gituohan nga kining yano, makapahupay, ug lami nga sabaw labing maayo kung ang karne humok kaayo nga mahulog sa bukog. Gawas sa lami nga lami niini, ang mga utanon niini puno sa protina, fiber ug carbohydrates.
Mga sangkap:
2 lbs nga beef shank
½ cabbage tibuok dahon gibulag
1 bundle nga bok choy
2 ka cobs nga mais ang matag putlon sa 3 ka bahin
2 ka kutsara nga tibuok peppercorns
1/2 ka tasa nga berde nga sibuyas giputol sa 1 1/2 ka pulgada nga mga piraso
1 sibuyas
34 onsa nga tubig
sarsa sa isda aron makatilaw opsyonal
Mga Instruksyon:
Sa usa ka dako nga kaldero, ibubo ang tubig ug pabukala.Ibutang ang beef shank sundan sa sibuyas ug whole pepper corn dayon pabukala sulod sa 1.5 ka oras (30 min kung gamit ang pressure cooker) o hangtud nga humok ang karne. Idugang ang mais ug pabukala sulod sa laing 10 ka minuto.Idugang ang patis, repolyo, pechay, ug sibuyas nga sibuyas.
Comments
Post a Comment