FOODS: CHICKEN EMPANADA
Ang Chicken Empanadas kay simple lutoon apan makatagbaw ug lamian kung kini imong matilawan. Wala'y kinahanglan nga pagpakaaron-ingnon nga talagsaon ug dugaon, ang mga empanada mao ang walay paglubad nga meryenda nga higugmaon sa tanan. Pwede nimo siyang pagamitan ug klase klaseng karne; karneng baboy, baka o manok. Bisan unsa imo gamitong karne sa empanadas, perme sya makadala ug pagkalamian kanoon sa kadaghanan. Chicken Empanada kay dali ra pagabuhaton. Gipili nako nga lutoon ang Empanada alang usa ka flakier nga tinapay, apan mahimo ka usab nga pilion nga iprito kini kung gusto nimo nga mas lami. Bisan unsa pa, makabaton ka usa ka lamian nga handheld snack sa imong lamesa sa dali!
Mga sangkap nga atong gikinahanglan sa paghimo sa lamian nga Chicken Empanada:
• 1kl Karne: dughan sa manok
• Sibuyas
• Ahos
• Patatas
• Carrot
• Asin
• Paminta
• Chicken Cube
• Sugar
• Green Peas
• Raisin
• Mantika
• Harina
• Tubig
• Itlog
• Mantekilya
• Baking Powder
Unsaon pagbuhat sa Chicken Empanada:
1. Pagpangandam Sama sa matag resipe, siguruha nga andamon daan ang tanan nimong sangkap aron makadaginot sa oras. Alang niining resipe sa empanada sa manok, gigamit nako ang 1kl nga dughan sa manok nga walay bukog. Sa wala pa magluto, giputol nako ang manok sa mga cubes. Gihiwa usab nako ang akong mga patatas ug mga carrot sa panahon sa pagpangandam. Kini nga resipe sa empanada sa manok nagkinahanglan og 1 ka tasa sa matag usa. Sa kataposan, ang sibuyas ug ahos kinahanglang pangandaman usab. Magkinahanglan lang kami og usa sa matag usa, ug ang sibuyas dili kinahanglan nga dako kaayo nga medium size lang ang mahimo. Human sa pagmina sa duha, andam ka na nga magsugod sa pagluto!
2. Pagpuno Ang unang lakang sa paghimo sa Chicken Empanada mao ang paghimo sa pagpuno. Ang empanada walay pulos kung wala ang kinasingkasing, lamian, lami nga sulod niini. Ibubo ang 2 ka kutsara nga mantika sa pagluto ug igisa ang imong tinadtad nga ahos ug sibuyas niini. Idugang usab ang manok nga imong gihiwa karon. Sa higayon nga imong giluto ang manok sulod sa mga 5 ka minuto o sa higayon nga kini nahimo nga usa ka nindot nga light brown, kung asa ang mauna, idugang ang pipila ka tubig ug tunga sa usa ka piraso nga cube sa manok. Himoa kini nga simmer sulod sa mga 10 minutos. Pagkahuman, ibutang ang mga carrots ug patatas nga imong giandam daan. Himoa nga ang pan simmer pag-usab, apan karon sa katunga lamang sa panahon. Katapusan, idugang ang imong 1 ka tasa sa berdeng gisantes, ¼ tasa sa pasas, ug 1 ka kutsarita nga asukar. Himoa nga kini molutaw sa makausa pa. Isablig ang ½ kutsarita nga asin ug paminta sa imong pagpuno human kini maluto. Kuha og gamay ang imong pagpuno aron makita kung kini ba sa imong katagbawan. Sa higayon nga kini, palonga ang kainit, habwa ang sobra nga likido, ug ibutang kini sa gawas sa pagkakaron.
3. Minasa Karon na ang panahon sa paghimo sa minasa! Nagsugod kami sa pagbuhat niini pinaagi sa paghiusa sa tanan nga uga nga mga sangkap sa usa ka panaksan nga panagsagol. Kini nga mga sangkap naglakip sa: 3 ka tasang harina, 4 ka kutsarang asukar, tunga sa kutsarita nga baking powder, ug tunga sa kutsarita nga asin. Sagola kining tanan sa usa ka panaksan gamit ang wire whisk. Guntinga ang imong 1 ka tasa sa mantekilya ngadto sa gagmay, nipis nga mga piraso. Ang mantikilya nga imong gigamit kinahanglan nga bugnaw ug lig-on. Kung maputol na nimo kini, ihulog kini sa panaksan sa pagsagol. Idugang ang tubig sa hinay-hinay (mga 6 ka kutsara ang mahimo) ug maayo ang pagsagol sa mga sangkap. Ang usa ka minasa kinahanglan nga maporma usa ka panahon pagkahuman. Kung naa nimo kini, ang usa ka pastry blender makatabang sa paghimo sa proseso nga labi ka dali! Sa diha nga ang minasa naporma na, kini na ang panahon sa pagbahin niini ngadto sa tagsa-tagsa nga mga piraso. Aron mahimo kini, kuhaa ang usa ka piraso gikan sa imong timpla ug paligdi kini sa imong kamot, paghimo og usa ka lingin, sama sa bola nga porma. Gamita ang tanang minasa niining paagiha, ug ibutang kini sa usa ka dapit nga bugnaw sulod sa mga 20 minutos. Human sa 20 ka minutos, kuhaa ang imong lingin nga minasa ug pangandam sa pag-flat niini. Gamit ug rolling pin para patag ang imong lingin nga mga piraso sa minasa, samtang gipadayon ang lingin nga porma niini. Kung walay rolling pin, mahimo usab nimo gamiton ang imong palad aron ipilit ang minasa sa patag nga nawong. Ug karon panahon na sa hingpit nga pagtigom sa imong mga empanada!
4. Ang Empanada Kuhaa ang imong pagpuno gikan sa kung diin nimo kini gilain kaniadto. Gamit ang usa ka kutsara, ihan-ay ang mga ikaupat ngadto sa tunga sa tasa sa pagpuno sa tunga-tunga sa gipatag nga minasa. Pil-a ang minasa aron magtagbo ang kaatbang nga mga tumoy, ug kini maporma nga sama sa tunga sa bulan ang porma. Pindota ang mga ngilit ug i-seal kini og maayo. Kung nahurot na nimo ang tanan nga pagpuno ug gipilo ang tanan nga minasa, pag-andam og 1 ka itlog pinaagi sa pagpikas niini ug pagbulag sa puti gikan sa yolk. Kinahanglan nimo ang mga puti nga itlog alang niini; gibunalan sila sa hinay, pagdugang sa tubig ug pagsagol kanunay. Pagkahuman, brush sa egg wash ibabaw sa imong gipilo nga empanada para sa glaze. Pre-heat ang imong hurnohan sa 400 degrees Fahrenheit (halos 200 degrees Celsius) sulod sa mga 10 minutos. Niini nga panahon, andama ang imong baking tray pinaagi sa pagbutang og wax nga papel sa ibabaw niini o pag-grease niini og maayo. Ibutang ang half moon dough sa tray sa dili pa kini ibutang sa oven. Himoa sila nga magluto sulod sa mga 25 minutos. Kung nahuman na ang 25 minuto, kuhaa kini gikan sa oven ug voila! Ang imong lamian nga empanada sa manok andam na nga i-serve, init ug lamian. Ipakigbahin kini sa imong mga minahal ug magkalipay! Nagsilbi kini nga unom ka tawo nga hingpit, ug aron makasalig ka sa mga salin kung gusto nimo mokaon uban ang gamay nga grupo.
Comments
Post a Comment