FOODS: PINOY STYLE CHICKEN CURRY

 








Kining Pinoy Chicken Curry nga resipe mao ang Filipino nga bersyon sa sikat nga chicken curry dish. Lami ug sayon ​​lutoon. Ang sarsa dato, creamy, ug lami. Maayo kini epares sa init nga puti nga bugas.


Ang kahumot sa pinoy chicken curry moigo kanimo sa dili pa nimo kini makita. Mahumot ug lahi, nahibal-an dayon sa usa kung kini ang nag-okupar sa usa ka kusina!


Ang Filipino Chicken Curry kasagarang naggamit ug bukogon nga manok nga adunay panit. Gigamit nako kini sa akong chicken curry sukad pa sakong pagsugod ug luto niini.


Mga Kinahanglan sa Pagluto:


• 2 kilo nga manok

• 1 ka kutsara nga curry powder

• 1 ka piraso nga patatas

• 4 ka tibook sa ahos nga gihiwa

• 2 ka buok celery nga gihiwa

• 1 ka piraso nga atsal nga gihiwa

• 2 ka taas nga berde nga paminta

• 1 ka piraso nga sibuyas gihiwa

• 2 ka luy-a nga giputol

• 2 ka tasang gatas sa lubi

• 1/2 tasa nga all-purpose cream

• 1 tasa nga tubig

• fish sauce ug gidukdok nga paminta para malasa


Pamaagi sa Pagluto sa Pinoy Style nga Chicken Curry


- Pagsugod pinaagi sa pagprito sa patatas ug manok. Ang pinirito nga patatas labing maayo tungod kay kini adunay mas maayo sa pagluto. Ang sama nga paagi moadto sa manok. I-pan-fry kini nga mga sagol hangtud nga ang gawas ang mahimong light brown. Ibutang human sa pagprito.


- Ang sunod nga buhaton mao ang paggisa sa mga panakot. Kini mao ang ahos, sibuyas, ug luya. Mahibal-an nimo nga kini andam na kung ang kusina magsugod sa pagpanimaho. Ibalik ang manok sa pan ug timplahan og fish sauce. Ang curry powder mahimong idugang pagkahuman.


- Ang manok kinahanglan nga humokon niining puntoha. Ibubo ang tubig sa kaldero ug pabukala. Lutoa ang manok tali sa ubos ngadto sa hinay nga kainit hangtud nga malomo. Siguroha nga ang kaldero gitabonan aron malit-ag ang alisngaw.


- Idugang ang piniritong patatas ug uban pang mga utanon pagkahuman. Siguruha nga imong bana bana-on ang lami pinaagi sa pagdugang og sarsa sa isda ug gidukdok nga paminta kung gikinahanglan.


- Idugang na ang gatas sa lubi ug curry powder nga naghatag sa ilang talagsaon nga lami niini nga putahe! Ang naulahi, ilabina, mao ang naghatag sa atong Pinoy nga manok nga kari sa madanihon ug hayag nga dalag nga panagway.


Ang Curry, sa pagkatinuod, mailhan dili lamang sa lami ug baho niini, kondili sa madanihon usab nga humit niini! Sa tinuud, kini nga pinggan usa nga makapadani sa tanan nimo nga mga pagbati.



Comments

Popular posts from this blog

FOODS: CHICKEN EMPANADA

PLACES: DAKAK BEACH RESORT IN ZAMBOANGA DEL NORTE

FOODS: ANG BULALO